• Počet žiakov v súkromných školách

          • Pri svojej neformálnej návšteve 1. súkromného gymnázia na Bajkalskej ulici v Bratislave potvrdil Jiří Nantl, 1. námestník Ministra školstva, mládeže a telovýchovy ČR, že súkromné školy sú rešpektovanou súčasťou vzdelávacieho systému. Na margo situácie slovenských súkromných škôl však dodal, že podiel súkromných škôl je v oboch republikách taký nízky, že nemôžu byť spoluzodpovedné za negatívne javy vo vzdelávaní. Práve naopak, sú prvkom, ktorý do systému vnáša novú kvalitu.

             

            Podiel žiakov v % podľa stavu k 15.9.2012 (UIPŠ)

            školy

            súkromné

            cirkevné

            štátne a verejné

            gymnáziá

            4,8

            16,0

            79,2

            SOŠ

            9,5

            2,4

            88,1

             

        • Účasť na súdnom pojednávaní
          • Účasť na súdnom pojednávaní

          •  Dňa 22.04.2013 sa žiaci III.A zúčastnili súdneho pojednávania na Okresnom súde Košice - okolie. Pani doktorka pojednávala v sporoch o rozdelení podielového spoluvlastníctva, úhrade dlžnej čiastky a ochrane osobnosti a zároveň žiakom vysvetlila predmet sporu a odpovedala na ich otázky. Aj touto cestou jej ďakujeme :-)

          • Martin Juruš, žiak tretieho ročníka,  získal v obvodnom kole Olympiády z Anglického jazyka 5. miesto.

             

            Blahoželáme yes

          • Naši žiaci dosiahli výborné výsledky v rámci celoslovenskej súťaže Expert Geniality show, keď:

            • v celkovom hodnotení cca 1500 účastníkov sa umiestnili  žiaci druhého ročníka  Daniel Talaš na 62. mieste a Michal Benej na 64. mieste,
            • v tej istej súťaži v kategórii Anglický jazyk sa  umiestnili na 29. mieste žiaci  tretieho ročníka Martin Juruš a Matej Greguš.

            Blahoželáme enlightened

          • Otvorené dvere 

            Si deviatak? Rozhoduješ sa, kam na strednú školu?

            Zaujíma Ťa ako podnikať, ako funguje ekonomika, čo sú peniaze, ako a kto ich „vyrába“,?

            Príď sa informovať k nám! 

            U nás nebudeš "iba  jedným z mnohých"!

            DOD.docx

          •  Dňa 26.11.2012 sa žiaci III.A zúčastnili súdneho pojednávania na Okresnom súde. Pani doktorka pojednávala v sporoch o neuhradených pohľadávkach a  zároveň žiakom vysvetlila predmet sporu a odpovedala na ich otázky. Aj touto cestou jej ďakujeme :-)
          • 300 slov

          • 300 slov

            k Petícii za spravodlivé, hospodárne a nediskriminačné financovanie slovenského školstva

            Cítime sa vážne znepokojení stavom, vývojom a financovaním vzdelávania na Slovensku. Práca učiteľov je hlboko nedocenená, školy sú existenčne ohrozené, finančné prostriedky určené na vzdelávanie a mimoškolskú činnosť sa presúvajú a používajú na celkom iné účely.

            Najnovšie prijaté novely zákonov o školstve zásadne a negatívne  zmenia fungovanie základných škôl, stredných škôl a školských zariadení.

            Rodičia alebo študenti, ktorí sa chcú slobodne rozhodnúť o svojej vzdelávacej ceste, strácajú  možnosť voľby.  Sloboda myslenia, svedomia, náboženského vyznania a viery, zaručené Ústavou SR, sú vo vzťahu k výchove a vzdelávaniu vážne ohrozené. Zodpovednosť za vzdelanie a uplatnenie sa legislatívne presúva zo samotných žiakov a ich rodičov na samosprávy. Deti sa stávajú rukojemníkmi štátu, ktorý bude rozhodovať o tom, aké vzdelávanie v akej škole si vyberú.

            Preto zbierame 100 000 podpisov občanov Slovenskej republiky, učiteľov a zamestnancov školstva, rodičov, študentov a všetkých, ktorým na slovenskom školstve ešte záleží. Len tak môžeme požiadať poslancov Národnej rady SR, aby sa ako členovia zákonodarného zboru opäť zaoberali kritickou situáciou v školstve a zmenili spôsob jeho financovania.

            V záujme zachovania a zvýšenia kvality vzdelávania a výchovy na Slovensku a s cieľom dosiahnuť, aby každé dieťa a občan SR mali prístup k vzdelaniu na všetkých druhoch a typoch škôl a školských zariadení  bez ohľadu na zriaďovateľa sa pripájame k PETÍCII ZA SPRAVODLIVÉ, HOSPODÁRNE A NEDISKRIMINAČNÉ FINANCOVANIE SLOVENSKÉHO ŠKOLSTVA a žiadame poslancov NR SR:

            1. prijať také zákony, ktoré zabezpečia pre všetkých zamestnancov v školstve adekvátne navýšenie miezd zodpovedajúce náročnosti a významu ich povolania;
            2. odstrániť zo školskej legislatívy ustanovenia, ktoré umožňujú odlišné zaobchádzanie s neverejnými školami a školskými zariadeniami v porovnaní s verejnými;
            3. legislatívne zaviazať samosprávy miest a obcí povinnosťou rovnakým spôsobom, spravodlivo, transparentne a adresne financovať všetky školy a školské zariadenia v rámci Slovenskej republiky bez ohľadu na to, kto je ich zriaďovateľom.

            Ak chcete podporiť tieto požiadavky, pridajte sa svojím podpisom k najväčšej petícii v oblasti školstva na Slovensku. Petičné hárky nájdete v škole, na stiahnutie na stránke www.skolskapeticia.sk, alebo na vyžiadanie na e-mailovej adrese info@skolskapeticia.sk.

            ĎAKUJEME ZA KAŽDÝ PODPIS!

            Renáta Ocilková, predsedníčka Petičného výboru PETÍCIE ZA SPRAVODLIVÉ, HOSPODÁRNE A NEDISKRIMINAČNÉ FINANCOVANIE SLOVENSKÉHO ŠKOLSTVA

          • Ďakujeme našim žiakom, ktorí  spolu s p. učiteľkou dňa 7.11.2012 darovali krv v rámci kampane Študentská kvapka krvi 2012.

          • Záujemcovia o doplnenie si alebo zvýšenie vzdelania externou formou

            V rámci vzdelávacieho programu Ekonomika, podnikanie dane ponúkame:

            - maturitné štúdium,

            - pomaturitné kvalifikačné štúdium,

            --pomaturitné špecializačné štúdium v odbore daňové služby, so získaním titulu "DiS", diplomovaný špecialista.

            --kurzy akreditované MŠ

            • Cudzojazyčná obchodná komunikácia (AJ/NJ)
            • Obchodná angličtina/nemčina

                  Podrobnejšie v záložke "kurzy".

            ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

          • Upozornenie !!!

            Od 1.9.2010 sa zmenili nevyhnutné vstupné požiadavky pre zaradenie na dvojročné pomaturitné špecializačné štúdium 6332 7 00 daňové služby. Nevyhnutnou vstupnou požiadavkou je „Úplné stredné odborné vzdelanie získané štúdiom odboru skupiny 63 Ekonomika a organizácia, obchod a služby I., 64 Ekonomika a organizácia, obchod a služby II“

            (viď  http://www.siov.sk/vdok_simple-63--64-ekonomika--organizacia--obchod-a-sluzby-i--ii-/11930s12033c , ŠVP ISCED 5B - str. 19).

            Zaradenie záujemcu s iným vstupným vzdelaním do tohto vzdelávacieho programu by mohlo v budúcnosti spôsobiť neuznanie absolvovaného štúdia.

            Na získanie požadovaného vstupného vzdelania pre zaradenie na štúdium v odbore daňové služby ponúkame pomaturitné kvalifikačné štúdium v študijných odboroch skupiny 63 - obchodná akadémia alebo škola podnikania, organizované aj formou štúdia jednotlivých predmetov.

            ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola ekonomická KOŠICKÁ AKADÉMIA, Tajovského 15, Košice
      • 0556742251
      • sekretariát školy - 055 / 674 22 51, riaditeľ PaedDr. Peter Ivan - 0904 682 778, školský poradca Ing. Adriana Popovičová - 055 / 674 22 51
      • Tajovského 15 04001 Košice Slovakia
      • IČO: 35547031
      • DIČ: 2021680892
  • Novinky

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje